Het weer in België de volgende dagen

Advertentie
Mijn weer
    • You need the Adobe Flash Player.

    De rest van de namiddag is het eerst nog overal zonnig, maar in de loop van de latere namiddag komt er in het westen meer bewolking opzetten. Later trekt de bewolking tot over het noorden. In het zuiden blijft het zonnig tot de avond. De middagtemperaturen liggen tussen 2 en 4 graden in Vlaanderen. Er staat een zwakke noordwestenwind.

    Vannacht is het wisselend tot zwaar bewolkt en ook het zuiden van het land wordt stilaan toegedekt door meer wolkenvelden. Het blijft wel zo goed als droog. In de Ardennen, boven de sneeuwlaag, kan het mistig worden. Door de talrijk aanwezige wolkenvelden wordt het niet meer zo koud, de minima liggen in Vlaanderen tussen -3 en -5 graden, in de Ardennen daalt het kwik naar -13 graden. Er staat een zwak briesje uit het noord-noordoosten.

    Morgen is het overal zwaar bewolkt tot betrokken, opklaringen zijn er niet of nauwelijks. Het is wel overwegend droog, al is een lokaal drupje motregen of een sneeuwvlokje (in de Ardennen) niet geheel uit te sluiten. Maar als er al iets valt, zijn het sowieso kleine hoeveelheden. Het blijft wel relatief koud. Na een koude ochtend met vriestemperaturen klimt het kwik in de namiddag naar een gemiddelde waarde van 3 of 4 graden. Er staat een zeer zwakke wind uit het west-noordwesten.