Satellietbeelden (zichtbaar licht)

Advertentie
Mijn weer
  • In dit menu kun je zichtbaar licht satellietbeelden vinden. Je ziet de beelden als het ware met eigen ogen. In de nacht is het donker en zie je dus niets. Daarom maken de satellieten ook opnames in infrarood waarmee je temperatuurverschillen kunt zien. Omdat wolken kouder zijn naarmate ze hoger zitten, kun je zo op infraroodbeelden ook zien waar wolken aanwezig zijn. Ze worden dan wit. Koude gebieden aan de grond worden echter ook wit en zijn soms moeilijk van wolken te onderscheiden.

    Weersatellieten observeren wolkenformaties vanuit de ruimte. Het zijn polair draaiende satellieten, van NOAA en EUMETSAT Metop, die op lage hoogte rond de aarde draaien. Ze vliegen slechts twee keer per dag over een bepaald gebied op aarde, waardoor constante observatie niet mogelijk is.

    Hier ziet u beelden van de weersatellieten in de geostationaire baan op een hoogte van ongeveer 36.000 km. Net als de aarde heeft de satelliet exact 24 uur nodig om een volledige ronde te draaien. De satelliet is dus altijd te vinden op een vast bepaald punt (stationair) boven de aarde en beweegt mee met de aarde. De foto's van MSG (Meteosat Second Generation) die hier te zien zijn, worden om het kwartier naar de aarde gestuurd. Als standaard bezoeker van deze website ziet u foto's die iedere 6 uur worden ververst. Wanneer u zich registreert en inlogt krijgt u toegang tot foto's die ieder uur worden ververst. In onze professioneel portal pro.meteo24.nl kunt u zelfs foto's vinden die ieder kwartier worden ververst.

    Satellietfoto's voor regio's buiten Europa kan u vinden in het wereldweer.