Fris weekend op komst

Advertentie
Mijn weer
 • Figuur 1: De situatie op de weerkaarten op zaterdag, een bel van koude lucht zakt af richting ons land.

  Figuur 2: De synoptische situatie begin volgende week, zachtere lucht komt dichterbij vanuit het zuiden en een hogedrukgebied houdt het droog en zonnig.

 • Fris weekend op komst
  15.04.2016 14:32

  De afgelopen dagen was het wisselvallig, maar de maxima schommelden enkele graden boven de normaal. Dit weekend wordt het echter gevoelig frisser, op zaterdag variëren de maxima tussen 8 en 11 graden bij een vrij stevige westenwind. Zondag blijft het droog met wat zon, maar de relatief lage temperaturen blijven ook dan aanhouden en er staan bovendien een frisse noordwester.

  • Advertentie

  De koudere maxima zijn het gevolg van het afzakken van polaire lucht richting ons land. Op de hogere toppen in de Ardennen en de Hoge-Venen kan er zelfs wat natte sneeuw of sneeuw vallen. De sneeuwgrens zakt naar ongeveer 500 m tijdens de nacht van zaterdag op zondag. In Vlaanderen zal er die ochtend rijp op het gras staan. Vanaf zondag komt een hogedrukgebied wel dichterbij en wordt het weer stabieler. Maandag stijgen de temperaturen opnieuw tot rond de normaal onder invloed van een meer zuidwestelijke aanvoer. De rest van volgende week verloopt droog met veel zon, pas op vrijdag nemen de neerslagkansen opnieuw toe. De temperaturen worden ook aangenamer bij maxima enkele graden boven de normaal.

  Bronnen: MeteoGroup

  Door: SH