Tyfoon Koppu maakt slachtoffers

Advertentie
Mijn weer
 • Koppu bracht heel wat schade.

  Vooral water en modderstromen zorgden voor ellende.

  Straten stonden op veel plaatsen blank.

  Niet alleen de rijstteelt is getroffen, maar ook de veestapel kreeg het hard te verduren.

  De locatie van Koppu.

  Er komen nog meerdere orkanen/tropische stormen voor op dit moment.

 • Tyfoon Koppu maakt slachtoffers
  20.10.2015 13:17

  Tropische storm
  Tyfoon Koppu, orkaankracht 4 op zondag, heeft reeds op zijn minst 23 slachtoffers geëist. Bovendien worden er 6 mensen vermist. Zondagochtend kwam Koppu aan in de Filipijnen, maar is later in kracht afgenomen tot een tropische storm. Echter er wordt nog steeds hevige regenval verwacht in deze regio tot vandaag, met nog steeds gevaarlijke overstromingen en moderverplaatsingen. De volgende uren neemt Koppu verder in kracht af en zal zelfs niet meer de kracht van een tropische storm bezitten, maar wordt dan gewoon een depressiekern, hetzij nog vrij actief.

  • Advertentie

  Slachtoffers
  De slachtoffers werden veroorzaakt door verdrinking, omgewaaide bomen en ingestorte huizen. Er was bovendien veel schade aan de gebouwen en in enkele dorpen viel de stroom uit.  
  Ook zijn er twee ziekenhuizen geëvacueerd en er is vooral veel schade aan de velden van de rijstteelt.

   

  Orkaanseizoen
  Koppu is niet de enige orkaan die momenteel actief is. Er zijn nog Champi en Olaf, beiden zijn orkanen van categorie 1. Deze worden de volgende dagen zeker in het oog gehouden voor verdere ontwikkelingen.  
  Het orkaanseizoen in het noordelijk halfrond loopt nog tot eind november. Vanaf dan is de kans op een orkaan bijzonder klein.

  Door: MN