Maart 2016

Advertentie
Mijn weer
 • Het was wat natter, maar voor de rest was maart 2016 een normale maand.

  De volgende 15 dagen zien we toch lentetemperaturen verschijnen, al is het tijdelijk wel wat kouder.

 • Maart 2016
  01.04.2016 14:10

  Geen Lente
  Een nieuwe maand is aangebroken, dus is het weer tijd om een blik terug te werpen naar de vorige maand. Maart is altijd wel een speciale maand. Het kan net zo goed al warm zijn als dat het nog wintert. Ook kan maart erg nat uit de hoek komen of net erg droog, maar dan meestal ook koud. Maart is de maand dat we een overgang maken naar de lente en dat merken we vaak ook erg goed. Echter maart 2016 gaf niet dadelijk een lentegevoel.

  • Advertentie

   

  Weinig warme dagen
  Maart 2016 was eigenlijk eigenlijk geen maand met grote uitzonderingen. Het was wel uitzonderlijk dat we nauwelijks warmere dagen gehad hebben. Vaak komt het kwik vanaf half maart al boven 15 graden uit en op het einde van de maand is 20 graden ook mogelijk. Deze keer kwam daar niets van in huis. 
  De temperaturen waren meestal normaal of soms zelfs iets onder normaal. Als maandgemiddelde teken we dan ook 5,3 °c op, terwijl de normalen op 6,8 °C Liggen. Een tikkeltje kouder, maar niet abnormaal.

  Natter
  Maart was met 82,4 mm neerslag een tikkeltje natter dan doorsnee met 70 mm. Er is ook gedurende 3 dagen sneeuwval waargenomen, wat perfect volgens de klimatologie blijkt de zijn. Met een uurtje minder zonneschijduur kunnen we ook niet zeggen dat maart uitzonderlijk somber was, integendel de zon scheen gedurende 112,46 uur.  
  Opvallend is dan wel weer de overheersende noordoostelijke windrichting, die eigenlijk zuidwest zou moeten zijn. Kortom, maart was een koele maand met weingi extremen.

  Door: Michel Nulens