Enkele cm’s sneeuw verwacht in de Ardennen

Advertentie
Mijn weer
 • Figuur 1: Sneeuwaccumulatie op dinsdag.

  Figuur 3: Sneeuwaccumulatie op woensdag.

 • Enkele cm’s sneeuw verwacht in de Ardennen
  25.04.2016 14:30

  De laatste paar dagen was de lente ver te zoeken, een koude luchtmassa met oorsprong in de poolcirkel stroomt de komende dagen ons land binnen vanuit het noordwesten. Deze koude luchtsoort stimuleert de onstabiliteit en buien kunnen dus vlot ontstaan. De volgende dagen wordt er dan ook wisselvallig weer verwacht met geregeld buien en wind.

  • Advertentie

  Winters karakter

  Deze buien zijn op zich geen uitzondering, in het voorjaar komen zulke stevige buien geregeld voor. Door de koude bovenluchten kan er gemakkelijk hagel en natte sneeuw ontstaan tijdens de passage van deze buien. Zoals afgelopen zondag, toen er in heel het land geregeld hagelbuien en natte sneeuw was waar te nemen. In de hogere gebieden valt de neerslag puur als sneeuwbuien (de sneeuwgrens zakt de komende 24 uur naar 200m!). De afgelopen dagen was de ondergrond echter nog te warm om een sneeuwlaag te vormen.

  Door de frisse nachten werd de ondergrond echter kouder en kouder waardoor morgen wel een sneeuwlaagje verwacht wordt. Verschillende weermodellen voorspellen enkele cm’s sneeuw in de Ardennen en de Hoge Venen, het Europese weermodel verwacht zelfs wat sneeuw in Limburg. Deze sneeuw zal echter van slechte kwaliteit zijn, en vanaf donderdag wordt de dooi alweer verwacht. Een weekend vol met sneeuwpret zit er dus zeker niet in.

  Bronnen: MeteoGroup, weerstation Maasmechelen

  Door: SH