Winters in Europa

Advertentie
Mijn weer
 • Webcam van Saint-Martin de Belleville van vanochtend met een prachtig winters gezicht.

  Ook dit webcambeeld laat de winterpracht zien in de Franse Alpen.

  In de zuidelijke Alpen, zoals hier in Lombardije, moeten ze zich voorlopig behelpen met kunstmatige sneeuw via sneeuwkanonnen.

  Ook bij ons was het vanochtend koud met op vele plaatsen gladde wegen, maar er waren ook mooie beelden. Deze hier is van Magda Van den Bremt uit Aalst.

 • Winters in Europa
  23.11.2015 10:28

  Winters in Europa
  Het is winter in Europa. Vanochtend was het al op verschillende plaatsen in het land spekglad en ook vannacht en morgenvroeg kan het glad worden. Er nadert een storing met winterse neerslag, die in het oosten en dan vooral in de hogere delen van de Ardennen sneeuw zal brengen. In Vlaanderen zal het in eerste instantie om een mix van regen en sneeuw gaan, vooral in het oosten van Vlaanderen. Dat zijn Limburg en de oostelijke delen van de provincies Brabant en Antwerpen die gevoelig zijn aan winterse neerslag. In de Alpen is er momenteel een pak sneeuw gevallen. Lokaal is er een halve meter gevallen. Alvast op de noordelijke en westelijke flanken van het Alpenmassief, want de zuidelijke gebieden hebben weinig of niets hiervan gezien. Daar moeten ze zich
  voorlopig behelpen met kunstmatige sneeuw via sneeuwkanonnen. Opmerkelijk daarentegen zijn de grote hopen sneeuw die er in Denemarken zijn gevallen. Daar viel er lokaal 40 cm sneeuw, zoals in de buurt van Roskilde, wat toch erg uitzonderlijk is voor de regio.  

  • Advertentie

  Vooruitzichten
  De volgende dagen blijft aan de koude kant en met het binnenkomen van neerslagzones is er kans op winterse neerslag. Deze neerslag gaat wel steeds vrij snel over in regen. In de Ardennen verwachten we wel sneeuw. Tussen de regenzones door en met wat opklaringen kan het tijdens de nachten tot een graadje vorst komen, wat aanleiding geeft tot gladde wegen. Woensdag wordt het wisselvallig met geregeld een bui, maar tussendoor ook een opklaring. In de Ardennen vallen er sneeuwbuien. De maxima liggen rond 8 graden. Donderdag wordt het overwegend droog, al kan er in het westen nog een bui vallen. De maxima liggen rond 8 graden. De wind is overwegend zwak uit een noordelijke richting. Vrijdag is het overwegend droog, maar het blijft grijs en vrij koud met maxima rond 6 graden. De wind blijft wel overwegend zwak en draait naar een zuidelijke richting.


  Bronnen: MeteoGroup, Deense nieuwssite BT

  Door: Dirk Hostens