Heerlijk warme dagen in de U.K.

Advertentie
Mijn weer
 • Figuur 1: De synoptische situatie van vandaag, relatief warme, sub-tropische lucht bevindt zich over Engeland.

  Figuur 2: De synoptische situatie op zaterdag, ondertussen is er polaire lucht afgezakt richting Engeland.

 • Heerlijk warme dagen in de U.K.
  14.04.2016 14:26

  Engeland en Wales  konden vandaag en gisteren genieten van de warmste dagen van het jaar, maar op het einde van de week wordt er opnieuw sneeuw verwacht in delen van Groot-Brittanië. De inwoners van Londen konden zich warmen aan temperaturen die vandaag hoger waren dan in Madrid of Nice! Volgens de UK Metoffice werd vandaag maximum 18.6 °C behaald op Heathrow in Londen.

  • Advertentie

  Het was de hoogste temperatuur van het jaar tot nu toe, hoger dan de 18.1 °C die gisteren behaald werd in Writtle, Essex. Ook in Wales werd vandaag het voorlopige jaarmaximum gehaald met 16.9 °C in Cardiff. Enkel in Schotland werd het op 17 maart nog iets warmer (18.7 °C in Braemer). Morgen wordt er ook nog mooi weer verwacht met kans op enkele buien, maar vanaf vrijdag wordt de situatie ingewikkelder.

  Vanuit het noorden zakt een front richting Schotland met koude, polaire zeelucht in het kielzog. Op hoogte wordt de lucht erg koud waardoor eventuele neerslag in de hogere gebieden  als sneeuw of smeltende sneeuw zal vallen. Zo groot zijn de contrasten bij ons gelukkig nog niet.

  Bronnen: MeteoGroup, The Telegraph website

  Door: SH