Het wordt warmer !

Advertentie
Mijn weer
 • Het radarbeeld van de ochtend van 27 april 2016. Merk op dat de rode kleur sneeuwval aangeeft.

  De lange termijnverwachting geeft stilaan hogere temperaturen.

 • Het wordt warmer !
  27.04.2016 14:30

  Grillige maand
  Als we klimatologische gegevens opzoeken over de maand april dan zien we dat in april eigenlijk alles kan wat het weer betreft. Het kan nog sneeuwen of vriezen, maar ook kan 20 graden op de thermometer verschijnen. De weerspreuken liegen er niet om, april is een grillige maand en april 2016 bevestigt dit. Vaak verloopt de eerste helft van april koud en soms nog winters en de tweede helft wordt warmer.

  • Advertentie

  Winterse neerslag
  April 2016 was tot nu echter overwegend in mineur met een eerder omgekeerd verloop dan dat we normaal zouden verwachten. Het was zachter in de eerste helft en vooral de tweede helft is het kouder met zelfs nog winterse neerslag. Vanochtend werd er officieel 16 cm sneeuw gemeten te Mont  
  Rigi in de Ardennen, maar er werden zelfs videobeelden verspreid van wel 20 cm. Toch eerder uitzonderlijk zo laat op de maand, maar het is ook al eerder voorgekomen. Het is dus geen unicum.

   

  Warmer
  De volgende dagen verlopen nog eerder koud, maar dan voorzien de weerkaarten toch geleidelijk aan een stabilere atmosfeer met ook wat hogere temperaturen. Naar het einde van volgende week kmt het kwik zelfs boven 15 graden uit. De lente heeft op zich laten wachten, maar is toch stilaan in aantocht.

  Door: Michel Nulens