Zacht herfstweer

Advertentie
Mijn weer
 • Het voorspelde temperatuurkaartje van ECMWF ziet er bijzonder gunstig uit voor dinsdag.

  De regenzones liggen erg dichtbij ons land, voorzichtigheid in de voorspelling blijft de boodschap.

 • Zacht herfstweer
  26.10.2015 10:08

  Zachte luchtstroming
  Het begin van de herfst was inderdaad wel behoorlijk koud in ons land, maar ondertussen geven de weermodellen een bijzonder positieve evolutie aan. Dankzij de gunstige positie van een hogedrukgebied met kern over Polen en een depresssie ten westen van Ierland komt een zachte zuidelijke luchtstroming tot stand over onze streken. Het kwik kan daarbij richting 18 graden klimmen op dinsdag.

  • Advertentie

  Tijdelijk wat regen                     
  Een storing brengt wat regen op woensdag, maar nadien lijkt het opnieuw overwegend droog te blijven. Langs de westelijke flank van het eerder genoemde hogedrukgebied schuiven storingen wel van zuidwest naar noordoost, maar dat is dan over het Verenigd Koninkrijk en de Noordzee en niet over ons land.

  Onzeker
  Het is echter wel al meteen duidelijk dat deze situatie geen zekerheid heeft. Immers indien de storingen enkele kilometers meer naar het oosten kunnen doordringen, krijgen wij ook de regen mee, hetzij wel steeds met zachte temperaturen.

  Gunstige weermodellen
  Maar laten we ons vooral concentreren op de positieve evolutie van de weermodellen, die deze storingen ten westen van onze streken houden en bij ons overwegend droog weer zien met temperaturen meestal tussen 15 en 18 graden. Een locale 19 graden is zelfs niet uitgesloten. Dit zachte weer zou dan zelfs aanhouden tot de eerste week van november. Oktober wordt dan in schoonheid afgesloten met veel zon en relatief hoge maxima.

  Door: MN