Nazomertje

Advertentie
Mijn weer
 • Hogedrukgebieden hebben een gunstige invloed op de temperatuur.

  De voorspelde wolken voor zondag zijn beperkt over ons land.

  De grafiek op lange termijn laat zien dat we nog hoop mogen koesteren voor enkele warme dagen.

 • Nazomertje
  20.09.2017 11:56

  Weerkaarten
  De nieuwsberichten hebben het vooral over de orkanen in het Caraïbisch gebied, maar ondertussen staat er in onze streken ook wat te gebeuren op weervlak. Het is dan wel iets heel bescheiden, maar de evolutie van de weerkaarten geeft aan dat er een nazomertje op komst is.

  • Advertentie

  Astronomische hefst
  Meteorologisch gezien is de herfst al 3 weken bezig en zo heeft het weer zich in onze regio ook gedragen. Afgezien van enkele warme dagen in het begin van de maand, was het vooral koud en nat, met soms veel wind. Nu de astronomische herfst gaat beginnen, lijkt het tij te keren. Er breekt een periode aan van relatief hoge maxima met behoorlijk wat zonneschijn.

  Warmer
  Dankzij een uitloper van het hoog der Azoren, zorgen drukstijgingen voor droog weer en later komt de wind uit het zuidoosten tot het zuiden. Dit in combinatie met zonneschijn duwt het kwik richting 20 graden. Met wat geluk kan het sommige dagen zelfs nog iets warmer worden. Dan denken we vooral aan zondag en volgende week donderdag.

  Addertje onder het gras
  Deze periode van het jaar blijft voorzichtigheid in de voorspellingen echter de boodschap. Immers de nachten duren al wat langer, waarbij de afkoeling groter is en luchtvochtigheid erg groot. De kans op mist en lage bewolking is aanzienlijk en zou wel eens telleurstellend weerpatroon kunnen opleveren. Bovendien zien we ook verzwakte storingen tot onze streken doordringen, waarbij op vrijdag en maandag de bewolking wel eens ruimer kan uitpakken dan nu voorzien wordt.

  Veel zon
  Op korte termijn ziet het er echter veelbelovend uit. Morgen, donderdag, is er veel zon bij maxima rond 19 of 20 graden. Vrijdag zijn er meer wolken, maar tijdens het weekend laat de zon zich opnieuw veel zien en zondag kan het kwik mogelijk tot net boven 20 graden klimmen. Voor de langere termijn zien de weerkaarten er erg positief uit, maar we houden toch even de vinger aan de pols. Immers de kans op mist neemt toe.

   

  Door: Michel Nulens