Sneeuwstorm Jonas trekt richting Europa

Advertentie
Mijn weer
 • Figuur 1: Op de weerkaart van vandaag is de storm al te zien ten zuidwesten van Ierland.

  Figuur 2: Ook op het satellietbeeld zijn de restanten van Jonas te zien.

 • Sneeuwstorm Jonas trekt richting Europa
  25.01.2016 15:32

  Afgelopen weekend trok een actieve sneeuwstorm over het oosten van de Verenigde Staten, op verschillende plaatsen viel er meer dan een meter sneeuw. Prachtige sneeuwfoto’s kunnen ons bereiken, maar uiteraard brengt de overdosis sneeuw ook gevaren met zich mee. Meer dan 25 mensen lieten het leven door de storm die ‘Jonas’ gedoopt werd door de National Weather Service (NWS).

  • Advertentie

  Ondertussen kunnen wij in ons land genieten van een voorproefje van de lente met temperaturen tot wel 16 °C in Kleine Brogel. Ook in Ukkel werd het dagrecord van 13,4 °C verbroken. Volgens de weerkaarten ligt storm Jonas echter op ramkoers richting Europa. Maken wij dan ook zulke sneeuwhoeveelheden mee?

  Dat zal niet het geval zijn, na zijn tocht door de Atlantische oceaan is de depressie al opgewarmd onder invloed van sub-tropische lucht. Een bijhorende regenzone blijft echter wel actief en vanaf dinsdagnamiddag zal het systeem over het land trekken. Woensdag wordt het winderig en er zal geregeld regen vallen, sneeuw zal er echter niet te bespeuren zijn.

  Bronnen: MeteoGroup, WeatherUnderground

  Door: SH