Vrijdagnacht en zaterdag onweer en wind

Advertentie
Mijn weer
 • Op het visuele beeld van 16.30u (14.30 UTC) zien we een wolkenpluk over het uiterste westen, die de locatie van een depressie verraadt.

  Europese model met de positie van de depressie, donderdagavond om 20u.

  Positie van de depressie, zaterdag om 2u, exact over het westen van het land.

  De depressie trekt op zaterdag weg, maar geeft nog aanleiding tot felle buien in zijn kielzoog.

 • Vrijdagnacht en zaterdag onweer en wind
  23.07.2015 15:20

  In het vorige artikel schreven we over de droogte, die tijdelijk wat minder uitgesproken wordt. Er gaat namelijk behoorlijk wat neerslag vallen en het gaat vooral ook flink waaien. Verantwoordelijk is een kleine depressie, die momenteel ten zuidwesten van Ierland ligt, zal de komende 48 uur uitdiepen en voor onstuimig weer zorgen.

  • Advertentie

  Een depressie die zich momenteel ten zuidwesten van Ierland bevindt, diept zich de komende tijd nog uit. Volgens de verwachting ligt de kern van de depressie tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag net over het westen van het land. De meeste neerslag wordt ook aan de westelijke kant van de depressie verwacht. Daar komen de felste regen voor en er zal ook onweer bijzitten, gezien het sterke convectieve karakter. De wind neemt toe in de loop van zaterdagnacht en tegen de ochtend zijn er stevige rukwinden mogelijk. Het is namelijk bij het wegtrekken van de depressie en het dichterbij komen van het hogedrukgebied dat de meeste wind staat. De regenhoeveelheden lopen sterk uiteen. In het westen en noordwesten kan er vlot 20 mm vallen en er zijn ook uitschieters tot 30 mm mogelijk. Meer naar het oosten is het minder nat en daar verwachten we gemiddeld 10 mm.

  Door: DH